perjantai 10. maaliskuuta 2017

RUOTSI OSA 2

Tammikuussa olimme taas viikon treenaamassa Ruotsissa ja omalta osaltani oli oikein mukava palata tutulle kämpälle ja Cirkörin tiloihin. Paikalla oli tälläkin kertaa osa porukasta, mistä jotkut olivat olleet jo syksyllä, kun taas toiset olivat nyt ensikertaa. Tällä kertaa keskityttiin köysi-, nuora- ja rhönrad kohtauksiin. Omalla kohdallani viikko oli mukavan leppoisa, kun olin mukana vain yhdessä kohtauksessa muutamien joutuessa raatamaan täysipäiväisesti.

Taas oli mahtavaa päästä toteuttamaan erilaisia tehtävänantoja. On jännittävää, miten pääsee sukeltamaan johonkin aivan toiseen maailmaan tietynlaisilla ohjeistuksilla, tunnelmaa luovan musiikin soidessa ja omaa liikekieltä käyttäen. Improvisoinnin kautta tehdyt tehtävät ovat avanneet ainakin minulle kokonaan uuden alueen sirkuksen tekemisessä, missä kokeminen ja läsnäolo ovat aivan erityisessä osassa. Impron kautta myös löytää uusia puolia eri sirkuslajeista, silloin mieli on vapaampi eikä rajoitu tekemään pelkkää teknistä puhtautta ajatellen ja voi kokeilla uusia oivalluksia tai päätyä tekemään vahingossa jotain mitä ei muuten olisi tullut ajatelleeksi.

Kaikki meistä pääsivät teettämään myös itse runon tekstin pohjalta kehittelemänsä tehtävän muulle ryhmälle yhteen kohtaukseen suunnaten. Oli hauska nähdä millä tavoin kukakin lähestyi runoa, joku tarttui sanoihin ja joku tunnelmaan. Oli hienoa ja hyödyllistä päästä itse käsiksi runoon myös sitä toista kautta ja nähdä ohjaajankin näkökulmaa projektiin. Sanavalintoja täytyy tehtävän annossa miettiä todella tarkkaan ja saattaa käydä niin että tehtävän toteutus on hyvinkin erilainen kuin alkuperäinen ajatus siitä mitä tulee tapahtumaan. Jännittävintä olikin saada katsoa ns. omaa luomustaan. Minä sain katsoa kuinka puolet ryhmästä ensin piirsi liikkeellään ympärillä olevaan tilaan köyttä kiivetessään, minkä jälkeen pariaan tarkastelleet osapuolet kävivät värittämässä juuri nähneensä kuvan.


Lopuksi jaan vielä viikosta joitakin kuvia, mitä tuli räpsittyä.


Terveisin Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti